4 september 2022
Tineke heeft altijd de Antistollingspas bij zich. Als ik een ongeluk krijg en ik heb een grote wond, dan is het echt belangrijk dat artsen snel weten dat ik antistolling slik.
Geen risico dankzij antistolling
“Ik slik zelf antistolling vanwege boezemfibrilleren. Dat is geen trombose, maar een hartritmestoornis. Je hart klopt dan af en toe heel snel. Dat voelt heel naar. Ik dacht soms echt: hij gaat er zo mee stoppen. Ik ben heel blij dat dit onder controle is, en dat ik door de antistollingsmedicatie geen risico loop op complicaties zoals bloedpropjes.
Als ik een ongeluk krijg en ik heb een grote wond, dan is het echt belangrijk dat artsen snel weten dat ik antistolling slik. Mijn bloed stolt minder snel en dat is dan gevaarlijk. Ik draag dus altijd de Antistollingspas bij me. Daar staat op wat ik heb en welke medicatie ik gebruik. Dat geeft me een veilig gevoel. En het is handig dat het gewoon een stevig, plastic kaartje is. Een kartonnen kaartje of briefje slijt snel in je portemonnee.”
“De Antistollingspas geeft me een veilig gevoel”
Onderzoek komt er nog bij
“Vanwege de Antistollingspas vind ik de Trombosestichting al een goed doel en daar komt het onderzoek dan nog bij. Wat mij aanspreekt is onderzoek naar nieuwe medicijnen, zodat de behandeling niet meer zo vervelend is. Mijn man heeft een trombosebeen gehad, dus we weten wel een beetje wat het is. Hij viel met de racefiets en brak zijn sleutelbeen. Weken na de operatie kreeg hij een trombosebeen. Hij heeft nu nergens meer last van, maar het was toen echt wel lastig. Hij moest steeds naar de trombosedienst en je hebt die onzekerheid over je waardes. Door onderzoek is dat nu gemakkelijker.
Mijn man is na de trombose weer helemaal genezen. De arts heeft wel gezegd: ‘Als je weer zo hard valt, moet je antistolling krijgen.’ Of hij nu rustig aan doet op de racefiets? Nee, haha. Hij is 70, maar hij sport volop. We laten ons er niet door weerhouden.”
Gebruikt u ook bloedverdunners? Vraag dan hier uw gratis Antistollingspas aan!