fbpx
Nathalie Strijbos en zoon Jazzy

12 juli 2024

Persbericht: Nijmeegse Nathalie kreeg eind vorig jaar een longinfarct – nu loopt ze de 4Daagse

Nijmeegse Nathalie kreeg eind vorig jaar een longinfarct – nu loopt ze de 4Daagse
Dinsdagochtend staat Nathalie Strijbos samen met haar 14-jarige zoon Jazzy aan de start van de 4Daagse. En dat is best bijzonder. Eind 2023 belandde Nathalie namelijk in het ziekenhuis met meerdere longembolieën en een longinfarct. Bloedstolsels verstopten meerdere vaten in haar longen (trombose), en er stierf longweefsel af. Met hun deelname aan de 4Daagse willen Nathalie en Jazzy geld inzamelen voor trombose-onderzoek.

4 keer de 40km op je 40e
Nathalie had zich al eerder voorgenomen in 2024 de 4Daagse te lopen. Dit is immers het jaar waarin ze 40 zou worden. Maar dan belandt ze in het ziekenhuis met meerdere longembolieën en een longinfarct. Nathalie laat zich echter niet uit het veld slaan. Nathalie: “Mijn gedachten gingen meteen naar de Nijmeegse 4-Daagse. Ik moest en zou dit lopen, want ik zou de 40 kilometer lopen op 40-jarige leeftijd. Een week na mijn ziekenhuisopname heb ik een fysiotherapeut ingeschakeld gespecialiseerd in longziekte en revalidatie. Elke dag thuis oefeningen doen en twee keer per week in de praktijk trainen. Mijn herstel ging super goed en ik kreeg ook weer moed om door te gaan met wandelen om op een rustig tempo mezelf voor te bereiden op de 4Daagse.”

Onderzoek naar trombose steunen
Wij zijn nu al enorm trots op Nathalie en Jazzy en wensen hen alvast heel veel succes.  Het is bijzonder dat iemand zo snel weer herstelt na meerdere longembolieën en een longinfarct, en dan ook nog eens de 4Daagse gaat lopen! Met hun deelname aan de 4Daagse willen Nathalie en Jazzy geld inzamelen voor trombose-onderzoek. Daarom hebben zij een actie aangemaakt. Nathalie: “Het samen wandelen met je zoon is al een zegen op zich en ook nog eens goed voor je mentale en lichamelijke gezondheid. Samen steunen we de Trombosestichting, omdat onderzoek naar trombose heel erg belangrijk is.”

Help Nathalie en Jazzy de finish over en steun hun actie met een donatie!

Over de Trombosestichting
Bij trombose raakt een bloedvat verstopt door een bloedstolsel. Dit belemmert de bloedsomloop en kan gevaarlijk zijn en leiden tot ernstige, blijvende klachten en zelfs overlijden. Snelle herkenning van trombose is daarom belangrijk zodat ernstige gevolgen voorkomen kunnen worden. De Trombosestichting Nederland stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek naar trombose en geeft voorlichting over risicofactoren, herkenning en behandeling.