fbpx

2 december 2019

Henri (70) kreeg een stenttrombose

Henri Overtoom (70 jaar) heeft het nodige meegemaakt op het gebied van trombose. Na een hartinfarct kreeg hij een stenttrombose, en later nog twee kleine hersenbloedingen. Lees hier zijn verhaal.

Pijn in linkerpols

In januari 2011, hij was op dat moment 62 jaar, werd Henri ’s nachts wakker met pijn in zijn linker pols. “Ik ben naar beneden gegaan en heb een tijdje door de huiskamer gelopen. Ik heb mijn pols onder de koude kraan gehouden en toen mijn gezicht ook maar. Toen ik op de bank zat dacht ik dat ik vergeten was om me af te drogen, maar dat bleek zweet te zijn.”

Mijn dochter belde 112

De ambulance broeders maakten een hartfilmpje en gingen de temperatuur meten (die was toen 34,1 graden) waarop zij zagen dat het goed fout zat.” Met gillende sirenes reed de ambulance met Henri richting ziekenhuis. De eerste twee ziekenhuizen bleken echter vol en Henri moest in de ambulance gereanimeerd worden.

Help Henri in de strijd tegen trombose

Per dag overlijden maar liefst 40 mensen aan trombose. Dat moet stoppen! Meer onderzoek is nodig om het aantal trombosegevallen te verminderen en daar kunnen we uw steun goed bij gebruiken!

 

Stent in mijn hart

In het ziekenhuis aangekomen zaten ze binnen drie minuten in mijn hart. Je ligt daar in de operatiekamer en alles gaat eigenlijk aan je voorbij. Ik kreeg een stent in mijn hart. Veel rust was me echter niet gegund. Na twee dagen viel de stroom uit in het ziekenhuis en moesten alle patiënten halsoverkop geëvacueerd worden.

De volgende dag ging het weer mis

Ik had een stenttrombose. Bij stenttrombose ontstaan er op de plek van een stent stolsels, zodat de kransslagader opnieuw verstopt raakt. Uiteindelijk kwam ik op een kamer te liggen vol met apparatuur die ze aansloten met een zestal pompen vol met bloedverdunners. Daar kreeg ik te horen dat mijn hart een behoorlijke opdonder had gehad en mijn pompfunctie heel erg slecht was.

Stenttrombose onderzoek

In mei kreeg ik mijn stenttrombose onderzoek. In de operatiekamer stonden behoorlijk wat mensen van verschillende ziekenhuizen en universiteiten. De dokter moest allerlei onderzoeken doen en filmpjes maken om te kijken hoe mijn stent zich nu gedroeg.” De dokter keek direct ook even naar de andere kant van het hart.

Weet niet of ik volgende week gehaald zou hebben

Het is maar goed dat ik dit heb gedaan mijnheer, anders weet ik niet of u volgende week wel gehaald zou hebben. Deze kant zit totaal dicht en wel aan de onderkant van het hart dus zou er een heel groot gebied afgestorven zijn. Uiteindelijk is besloten om mij te opereren en een nieuw type ICD te geven.

Trombose magazine

Meld u aan voor het gratis Trombose magazine en ontvang elke 4 maanden informatie over de risico’s en behandeling van trombose.

In het magazine leest u onder andere:
✓  Patiëntenverhalen
✓  Tips
✓  Nieuws
✓  Resultaten

Ja, ik meld me aan

Uitgelicht voor u

Help in de strijd tegen trombose

Per dag overlijden maar liefst 40 mensen aan trombose. Dat moet stoppen! Meer onderzoek is nodig om het aantal trombosegevallen te verminderen en daar kunnen we uw steun goed bij gebruiken!

Word donateur
Meld u aan voor het gratis Trombose magazine Meld u aan voor het gratis Trombose magazine Meld u aan voor het gratis Trombose magazine

Trombose magazine

Meld u aan voor het gratis Trombose magazine en ontvang elke 4 maanden informatie over de risico’s en behandeling van trombose.

Ja, ik meld me aan